Kunt u documenten delen als de andere persoon geen Gmail heeft?

Door Google Documenten te gebruiken, kunt u in realtime met andere mensen aan documenten samenwerken. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​groepsdocument bij te werken en input van anderen te krijgen. Als u deze service gebruikt, hoeft u het document niet alleen naar mensen met Gmail-accounts te sturen. Google Documenten is niet beperkt tot Gmail-gebruikers.

Google account

In plaats van een Gmail-account te hebben, hebben gebruikers alleen een Google-account nodig. Gebruikers kunnen Google-accounts instellen met elk e-mailadres. Als u een Google-account wilt aanmaken, navigeert u eenvoudig naar de nieuwe accountpagina en voert u uw bestaande e-mailadres, wachtwoord en andere persoonlijke gegevens in. Hierdoor heb je toegang tot alle producten die Google gratis aanbiedt, zoals Documenten, Adsense en Webmaster Tools.

Toegang tot Google Documenten

Nadat u een document op Google Documenten heeft gemaakt, heeft u de bevoegdheid om andere mensen toegang te geven. Wanneer u naar het gedeelte "Dit document delen" van Google Documenten gaat, krijgt u de mogelijkheid om e-mailadressen in te voeren. Nadat u de e-mailadressen heeft opgegeven, wordt er een e-mail naar die persoon gestuurd. Zodra hij op de link in de e-mail klikt, wordt hij naar een inlogscherm geleid. Hij heeft een Google-account nodig om toegang te krijgen tot het document.

Directe toegang

Zodra de persoon die op de link heeft geklikt, inlogt bij Google, wordt ze naar het document geleid. Op dat moment is alles wat u in het document hebt opgenomen, zichtbaar voor die persoon. Wanneer de nieuwe gebruiker een wijziging in het document aanbrengt, wordt deze op uw scherm weergegeven terwijl u het document bekijkt. Hierdoor kunt u tegelijkertijd met een andere persoon aan een document werken zonder enig werk te dupliceren.

Publiceren op internet

Een andere optie die u kunt overwegen, is uw document op het web publiceren. Met het Google Docs-programma kan elk document dat u maakt, eenvoudig worden gepubliceerd zoals elke andere webpagina. Vervolgens geeft u het webadres gewoon aan anderen die u het wilt zien. Wanneer u dit doet, kunnen de andere gebruikers het document niet bewerken. Deze optie creëert in feite een website voor uw lezers om uw documenten te bekijken. Dit vereist geen toegang tot Gmail of zelfs een Google-account om het te zien.