Hoe u erachter kunt komen of iemand u op Facebook heeft geblokkeerd

Als een gebruiker je blokkeert op Facebook, is zijn tijdlijn langer zichtbaar voor jou en verschijnt zijn profiel niet in zoekresultaten of in vriendenlijsten. U kunt geen berichten of vriendschapsverzoeken sturen naar iemand die u heeft geblokkeerd. Omdat Facebook het lijkt alsof de gebruiker geen account meer op de site heeft, kan het moeilijk zijn om erachter te komen of iemand jou heeft geblokkeerd of zijn account heeft verwijderd. Als een klant, werknemer of ander zakelijk contact plotseling van uw vriendenlijst is verdwenen, leert een beetje onderzoek of u bent geblokkeerd.

1

Log in op uw Facebook-account en voer vervolgens in de adresbalk van uw webbrowser de URL in die aan het gebruikersaccount is gekoppeld. Als u de URL die aan het gebruikersprofiel is gekoppeld niet weet, typt u de voor- en achternaam van de gebruiker in de Facebook-zoekbalk.

2

Selecteer "Meer resultaten bekijken" als het gebruikersprofiel niet in het eerste scherm met resultaten verschijnt. Klik op "Mensen" in de linkerkolom en voer vervolgens een locatie, opleiding of werkplek in het aangeboden gebied in, indien bekend, om de resultaten te verfijnen.

3

Meld u af bij uw Facebook-account als de gebruiker niet in de zoekresultaten verschijnt of als het account van de gebruiker niet wordt geladen na het navigeren naar de juiste URL.

4

Start een nieuwe zoekopdracht voor de gebruiker in een zoekmachine. Als de gebruiker in de zoekresultaten verschijnt wanneer u bent uitgelogd, heeft de gebruiker u geblokkeerd.

5

Voer de volgende zoekterm in Google in als het gebruikersaccount niet verschijnt na het zoeken op Facebook: facebook.

Vervang door de voor- en achternaam van de gebruiker. Als de gebruiker een algemene naam heeft, voegt u ook de woonplaats of huidige stad van die persoon toe aan de zoekreeks.

6

Open elk resultaat in een nieuw venster of tabblad. Als u het profiel van de gebruiker in de zoekresultaten van Google kunt vinden, log dan opnieuw in op Facebook terwijl u zich op zijn accountpagina bevindt. Als er een foutmelding verschijnt dat de gebruiker niet bestaat of als je wordt omgeleid naar je profiel, ben je geblokkeerd.