Kun je iemands nummer verwijderen en het nog steeds laten blokkeren op de iPhone?

Op een iPhone met iOS 7 of hoger kunt u eindelijk het telefoonnummer van een hinderlijke beller blokkeren. Eenmaal geblokkeerd, blijft het telefoonnummer geblokkeerd op de iPhone, zelfs nadat u het uit uw Telefoon-, FaceTime-, Berichten- of Contacten-apps hebt verwijderd. U kunt de aanhoudende geblokkeerde status bevestigen in Instellingen.

Blokkeer en verwijder een onbekende beller

Tik op uw telefoon- of FaceTime-app, gevolgd door "Recent" om een ​​naamloos nummer te selecteren dat in het logboek verschijnt; bijvoorbeeld een gratis nummer. Tik in de Berichten-app op een bericht van een onbekend nummer, gevolgd door 'Contact'. Raak het pictogram 'i' naast het nummer van de beller aan en scrol omlaag om op 'Deze beller blokkeren' te tikken, gevolgd door 'Contact blokkeren'. Keer terug naar het scherm Recent of Berichten om het telefoonnummer of bericht van de beller te verwijderen.

Blokkeer en verwijder het nummer van een contactpersoon

Raak "Contacten" aan in de telefoon- of FaceTime-apps. Zoek het contact dat u wilt blokkeren. Scrol naar de onderkant van het informatiescherm van het contact om 'Deze beller blokkeren' aan te raken, gevolgd door 'Contact blokkeren'. Tik vervolgens op "Bewerken", gevolgd door "Contact verwijderen" om de persoon uit uw contacten te verwijderen.

Bevestig de geblokkeerde status

Tik op 'Instellingen', gevolgd door 'Telefoon', 'FaceTime' of 'Berichten'. Tik vervolgens op 'Geblokkeerd'. U vindt de telefoonnummers en contacten die u zojuist hebt geblokkeerd en verwijderd, vermeld als geblokkeerd.