Hoe Facebook-instellingen te resetten

Door uw Facebook-instellingen aan te passen, kunt u een aangepaste Facebook-gebruikerservaring bereiken die voor u en uw bedrijf werkt. Als u na het wijzigen van uw instellingen een overvloed aan meldingen of een gebrek aan berichten op uw tijdlijn aantreft, kan enige fijnafstelling in orde zijn. Hoewel er geen magische "Reset" -knop is die alle instellingen terugzet naar de standaardinstellingen, kunt u systematisch uw privacy- en accountinstellingen resetten om de manier te wijzigen waarop Facebook uw privacy, meldingen, apps en andere functies die u regelmatig gebruikt, wijzigt.

1

Log in op uw Facebook-account en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van een pagina. Selecteer de optie "Accountinstellingen" of de optie "Privacyinstellingen" in de vervolgkeuzelijst, die u allebei toegang geven tot alle instellingen. Gebruik de tabbladen in de linkerkolom van de resulterende pagina om uw voorkeuren opnieuw in te stellen.

2

Selecteer het tabblad "Algemeen" om wijzigingen aan te brengen in instellingen zoals uw naam, gebruikersnaam en netwerken, waarvan de meeste slechts een of twee keer kunnen worden gewijzigd tijdens de levensduur van uw account. Selecteer het tabblad 'Beveiliging' om instellingen zoals inlogmeldingen en goedkeuringen en app-wachtwoorden in of uit te schakelen.

3

Gebruik de opties "Privacy", "Tijdlijn en tagging" en "Blokkeren" om uw instellingen te wijzigen voor hoe u op Facebook kunt worden gevonden en door wie, en hoe anderen met u kunnen communiceren. Gebruik de "Bewerken" -knoppen die naast de gewenste instellingen verschijnen om wijzigingen aan te brengen en te bevestigen. Pas, indien beschikbaar, de tool voor publiekselectie aan om aan te geven hoe u uw inhoud deelt en hoe anderen inhoud met u delen.

4

Klik op de tabbladen "Meldingen" en "Mobiel" om uw voorkeuren opnieuw in te stellen voor hoe Facebook u op de hoogte stelt van activiteiten die u aanbelangen. Met de opties "Bekijken" en "Bewerken" kunt u eventuele wijzigingen aanbrengen en bevestigen. Klik op de link "Verwijderen" op de pagina "Mobiele instellingen" om uw mobiele nummer van Facebook te verwijderen en de mobiele sms-berichten van Facebook uit te schakelen. Gebruik het tabblad 'Volgers' om het volgen in of uit te schakelen, zodat niet-vrienden je openbare inhoud kunnen zien.

5

Selecteer het tabblad "Apps" om uw voorkeuren voor applicaties die u en andere Facebook-leden gebruiken opnieuw in te stellen. Klik op de "Bewerken" -links om instellingen voor individuele apps te wijzigen of klik op de "X" om een ​​app helemaal te verwijderen.