Hoe komt het dat sommige foto's waarop ik ben getagd op Facebook, niet worden gezien door vrienden?

Door foto's op Facebook te uploaden en te taggen, kunt u contact maken met vrienden en gedenkwaardige, speciale of grappige momenten uit uw leven delen. Met de privacy-instellingen van Facebook bepaalt u de zichtbaarheid van de inhoud die u op Facebook plaatst. Als uw vrienden uw getagde Facebook-foto's niet kunnen zien, heeft u waarschijnlijk uw privacy-instellingen aangepast om te voorkomen dat ze dit doen. U kunt dit met een paar klikken corrigeren.

Uw getagde foto's

Als uw vrienden de foto's die u hebt geüpload en waarin u bent getagd, niet kunnen bekijken, ligt het probleem vrijwel zeker bij uw privacyinstellingen. Log in op uw Facebook-account met uw e-mailadres en wachtwoord. Open het dropdown-menu "Account" door op het tabblad in de rechterbovenhoek van een pagina te klikken. Klik op de optie "Privacyvoorkeuren" om uw privacy-instellingen aan te passen. Plaats een vinkje in het vakje naast 'Vrienden van mensen die in mijn foto's en berichten zijn getagd, ze laten zien' om vrienden van vrienden toegang te geven tot foto's die door jou zijn geüpload. Klik op de link "Instellingen aanpassen". Open op de resulterende pagina het vervolgkeuzemenu 'Berichten door mij' en selecteer een optie om je foto's zichtbaar te maken voor 'Iedereen', 'Vrienden van vrienden' of 'Alleen vrienden', of selecteer 'Aanpassen'optie en gebruik het resulterende pop-upvenster om de zichtbaarheid van uw foto's voor individuele gebruikers toe te staan ​​of te beperken. Klik op "Bewerk privacy-instellingen voor bestaande fotoalbums en video's" om uw privacyvoorkeuren voor elk van uw albums aan te passen. Gebruik het individuele vervolgkeuzemenu onder elk album om uw voorkeuren voor alle foto's in het album in te stellen.

De gelabelde foto's van uw vrienden

Als uw vrienden geen foto's kunnen zien waarin u bent getagd en die door andere vrienden zijn geüpload, kunt u dit mogelijk corrigeren door uw privacyinstellingen aan te passen. Als het probleem echter te maken heeft met de privacy-instellingen van uw vriend, is uw enige optie om een ​​aanpassing van zijn kant voor te stellen. Log in op uw Facebook-account met uw e-mailadres en wachtwoord. Open het dropdown-menu "Account" door op het tabblad in de rechterbovenhoek van een pagina te klikken. Klik op de optie "Privacyvoorkeuren" om uw privacy-instellingen aan te passen. Klik op de link "Instellingen aanpassen" in het gedeelte "Delen op Facebook". Scrol op de resulterende pagina naar het gedeelte "Dingen die anderen delen" en open het vervolgkeuzemenu "Foto's en video's waarin je bent getagd". Selecteer een optie om uw foto's zichtbaar te maken voor "Iedereen, "" Vrienden van vrienden "of" Alleen vrienden ", of selecteer de optie" Aanpassen "en gebruik de resulterende pop-up om de zichtbaarheid van uw foto's voor individuele gebruikers toe te staan ​​of te beperken.

Facebook-foto's labelen

Krijg toegang tot een foto die u wilt taggen door te zoeken in uw albums of de albums van uw vrienden. Klik op de optie "Deze foto taggen" die wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van de hoofdpagina van de foto. Plaats de cursor op het gedeelte van de foto dat u wilt taggen en begin uw naam te typen. Kies uw naam uit de resulterende vervolgkeuzelijst.

Facebook-tags verwijderen

Als je liever niet getagd wilt worden in een bepaalde Facebook-foto, heb je de mogelijkheid om de tag te verwijderen, of je nu de foto bezit of niet. Telkens wanneer een vriend u in een foto tagt, ontvangt u een melding ter plaatse, evenals e-mail- en sms-meldingen als u deze wilt ontvangen. U kunt op de melding klikken die in de linkerbovenhoek van elke pagina wordt weergegeven wanneer u zich aanmeldt bij uw account. Klik op de optie "Tag verwijderen" die naast je naam onder de foto wordt weergegeven.