Wat doet blokkeren op Tumblr?

Tumblr is een sociaal netwerk dat is gebouwd op het delen van inhoud met anderen, waardoor het een geweldige plek is om uw producten en diensten te delen terwijl u met volgers communiceert. Als u echter te maken krijgt met spam of intimidatie, moet u mogelijk bepaalde gebruikers blokkeren. De negeerfunctie van Tumblr werkt iets anders dan een totale blokkering, maar biedt u nog steeds opties om te voorkomen dat specifieke gebruikers met u communiceren of uw updates op hun dashboard zien.

Wat blokkeren doet

Door iemand op Tumblr te blokkeren, voorkomt u in de eerste plaats dat die gebruiker op enigerlei wijze met u kan communiceren. Hij zal niets van jou kunnen zien in zijn dashboard, en jij zult hem niet zien in je dashboard. Hij zal u ook geen berichten kunnen sturen. Als je die gebruiker al volgt, hoef je hem niet te ontvolgen om dit van kracht te laten worden.

Wat blokkeren niet doet

Blokkeren belet niet dat iemand je blog buiten zijn dashboard kan zien. Als iemand je blog wil zien, kan hij nog steeds rechtstreeks naar de URL van je blog gaan om al je berichten te zien, maar hij kan niet met je communiceren onder de geblokkeerde gebruikersnaam. Als u iemand blokkeert, krijgt die persoon ook geen melding dat u hem hebt geblokkeerd, hoewel hij dit wel onafhankelijk kan opmerken.

Iemand blokkeren

Om iemand te blokkeren, moet u eerst de URL naar zijn blog of zijn gebruikersnaam kennen. Ga naar de pagina Genegeerde gebruikers van Tumblr (zie link in bronnen) en voer vervolgens de URL of gebruikersnaam van de persoon in het tekstvak in. Nadat je iemand hebt geblokkeerd, heb je de mogelijkheid om die persoon aan het personeel van Tumblr te melden wegens misbruik, intimidatie of spam. Tumblr-gebruikers ontvangen ook geen meldingen als u besluit ze om welke reden dan ook te melden. U kunt ook op elk moment stoppen met het negeren van een persoon door op "Stop met negeren" naast zijn naam te klikken.

Privéblogs maken

Als u zich zorgen maakt over privacy, kunt u een blog alleen laten volgen door mensen die u goedkeurt, door een blog met wachtwoordbeveiliging te maken. Hoewel u dit niet kunt inschakelen voor uw hoofdblog, kunt u een extra blog maken vanaf uw dashboard en op die manier de optie voor wachtwoordbeveiliging inschakelen. Klik op de pijl naar beneden naast de naam van je blog in de rechterbovenhoek van je dashboard en klik vervolgens op 'Een nieuwe blog maken'. Nadat u de gewenste titel en URL heeft geselecteerd, selecteert u 'Deze blog met een wachtwoord beveiligen' en typt u het wachtwoord dat mensen moeten invoeren om uw blog te bekijken.